Notes de premsa

logo2

COMUNICAT DE PREMSA

Durant els dies 10 al 12 de maig, professors i estudiants dels instituts Ramon Berenguer IV de Sta. Coloma de Gramenet, Pius Font i Quer i Lluis de Peguera de Manresa, han viatjat a Mauthausen per assistir als actes commemoratius de l’alliberament del camp, tal com es ve fent any rere any. En aquesta ocasió únicament han acompanyat al grup la regidora de Sta. Coloma de Gramenet, Silvia Tordera, i el regidor de Manresa, Joan Calmet, com a representants institucionals, sense que hagués cap representació, ni del govern d’Espanya, amb l’excepció del Sr. Ministre Conseller de l’ambaixada d’Espanya a Àustria, ni de cap Comunitat Autònoma; com ha vingut sent habitual des de l’any 2005.

Una vegada més, com ja va passar fa unes setmanes a Buchenwald, els participants en els homenatges internacionals han constatat el contrast que significa l’absència dels nostres governs, enfront la participació d’autoritats de tots els països europeus. A l’ensems que txecs, polonesos, jueus, francesos, austríacs, hongaresos…, de nou han retut homenatge a les víctimes republicanes del nazisme en el monument erigit a la seva memòria, dipositant ofrenes i fins i tot amb honors militars, maldarem per ser presents i per seguir desfilant junt a tots els països a l’appellplatz, per tal de no faltar al deure de memòria i compromís, sense deixar de lamentar actituds polítiques que mostren, una vegada més, la singularitat del nostre país.

Potser els republicans deportats als camps nazis encara no mereixen en el seu país el reconeixement com a primers lluitadors antifeixistes, mentre que per a les altres nacions europees mereixen el reconeixement d’herois.


Amical de Mauthausen i altres camps

576_1368641812IMG_4756

Enllaços als medis que s’han fet ressó del viatge:

Taronja digital s’ha fet ressó de la notícia en l’article:

Manresainfo.cat ha penjat la notícia al seu portal:

L’acte de commemoració del 68è aniversari del final de la 2a Guerra Mundial, al qual van assistir els estudiants, ha sigut notícia a e-noticies.cat:

Notícia apareguda a TV Manresa:

Bloc del centenari de Joaquim Amat-Piniella:

Fotografies de l’acte:

És destacable mencionar que, tot i l’abscència de representants polítics per part del govern (català o espanyol) als actes de commemoració del final de la 2a Guerra Mundial, en homenatge als deportats, si que s’han fet alguns homenatges en motiu del final d’aquesta guerra amb representació de polítics amb commemoració d’uns altres participants:
A través de directa.cat:

portada_llanos

A través de Vilaweb:

acte_division_azul

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s