Neus Català: 100 anys

IMG_4608-1 (Copiar)

Marta Curriu, regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Guiamets, fa entrega de l’àlbum d’homenatge realitzat per l’alumnat de Filosofia del INS Pius Font i Quer

“No hem fa por morir,
el que em fa por,
es que mori la memòria”
Neus Català
Dissabte 21 de novembre. Acompanyats pel regidor de cultura de l’Ajuntament de Guiamets, Manel Sales Martori; i la regidora d’Hisenda Marta Curriu Martí; finalment hem anat a veure la Neus per portar-l’hi els treballs d’homenatge que li han realitzat l’alumnat de Filosofia en el seu 100è aniversari. El seu estat de salut té dies millors i pitjors. No sabem fins a quin punt ha acabat d’entendre d’on sortíem aquests manresans, però ha estat molt contenta. Hem anat mirant les làmines i li ha fet molta il·lusió. En algunes anava exclamant “oh! i tant” Mooolt bé això!”. La regidora afirma “Ja els hi pots dir als teus alumnes que han fet una bona feina!”
Us deixem alguns enllaços i, sobretot, els nostre homenatge en versió digital perquè en pugueu gaudir.

Vídeo ANY NEUS CATALÀ

Data de publicació: 29 des. 2015

El vídeo ha estat realitzat per l’Institut Català de les Dones com a document homenatge a la supervivent dels camps de concentració nazis Neus Català i per cloure la commemoració al llarg de l’any 2015 de l’ANY NEUS CATALÀ que celebrava el seu centenari. Ha estat elaborat per l’historiador i divulgador Jordi Algué, i és un viatge en imatges per la seva vida.

Neus Català

De l’interviu de Montserrat Roig (Barcelona, 1946-1991) a TVE (III-1978). Neus Català, supervivent catalana dels camps nazis d’extermini, va complir ahir 99 anys, als Guiamets, el poble on va néixer.

Neus Català El convidat TV3

Neus Català: “Fa molts anys que em voldrien morta” – Ara.cat

Neus Català fa cent anys | VilaWeb

Neus Català, una vida de novel·la

Neus Català: Memòria contra l’horror