Cultura de pau / Manresa

Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

Manresa / 27 de gener, 2021

Dimecres 27.01.2021, 10h
Xerrada “Memòria, deportació, cultura de pau i drets humans” a càrrec d’Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen, des de l’institut Lluís de Peguera.
Tots els centres de batxillerat de Manresa i comarca que ho sol·licitin s’hi podran connectar a través de la plataforma jitsi.meet. Suggerim fer una connexió per grupclasse i projectar la conferència a l’aula.
Per participar-hi s’ha de sol·licitar l’enllaç per connectar a la sessió a través de
patrimonicultural@ajmanresa.cat

Per als centres de Manresa que vulguin participar-hi, oferim també dues activitatscomplementàries que es poden fer el mateix dia 27 o els dies anteriors o posteriors:

Itinerari Les stolpersteine: homenatge als deportats manresans als camps de concentració nazis”. L’itinerari es pot seguir a través de l’audioguia disponible en xarxa a: http://www.manresa.cat/itineraris_espais_memoria. Proposem que es ressegueixi l’itinerari sencer o en part en grups reduïts i que cada centre “apadrini” la neteja d’algunes de les stolpersteine. La neteja la poden fer els mateixos grups d’alumnes al seguir l’itinerari. L’activitat és lliure, però la coordinació de les llambordes a netejar es farà enviant un mail a patrimonicultural@ajmanresa.cat


regió7

Manresa honora la memòria de totes les víctimes de l’holocaust nazi

Instituts de Manresa homenatgen les víctimes del nazisme

DENIP 2021

Dia Escolar per la No-violència i la Pau / 30 de gener, 2021

“Alfabet per la Pau”. Participació en la proposta de la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera pel Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP) per reflexionar sobre la pau, el seu significat i com podem contribuir-hi. Es farà amb la instal·lació al carrer d’un alfabet decorat per grups d’alumnes i acompanyat de
les seves reflexions sobre la Pau.

Els grups de batxillerat poden fer la seva aportació de paraules de Pau-Memòria a escollir entre: DIGNITAT, HOLOCAUST, REFUGI, EXILI, MEMÒRIA, PERDÓ. El 29 de gener es faria una roda de premsa amb alumnes de diferents centres i el muntatge de l’alfabet a via pública, que quedarà instal·lat uns 10 dies aproximadament.
Per participar-hi s’ha d’enviar un mail a patrimonicultural@ajmanresa.cat

Preguem que feu les sol·licituds de les activitats que us interessin abans del 22 de gener.

Visiteu els Tallers i Exposició Alfabet per la Pau