Subterrànies

L’espectacle ‘Subterrànies, sobreviure entre bombes’   és una creació teatral de Montse Alcoverro, Itziar Castro, Mamen Conte i Carme Poll. Les actrius proposen reviure el nostre passat a una Catalunya sota bombardeigs sistemàtics en un temps de penúria. També permet descobrir, en les veus de les dones, el dia a dia d’una població amb una gran capacitat de resistència i resiliència per superar la barbàrie.

Amb el recolzament de L’Institut Català de les Dones, Projecte Vaca, Associació de Creadores Escèniques; i organitza’t per l’Ajuntament de Manresa, Memorial Democràtic i Teatre Kursaal; el dilluns 03/02/2014 / poguérem experimentar l’escenificació en el marc escènic del Refugi Renaixença, de la ciutat de Manresa

SInopsi:

Pocs muntatges teatrals poden recrear els fets històrics en els mateixos espais on van succeir. El Refugi de l’escola Renaixença ofereix un escenari únic per parlar de la part més vital de l’experiència, de les sensacions i situacions que es produïen en un refugi antiaeri durant els bombardejos de Manresa durant la Guerra Civil.

Subterrànies és un treball que barreja ficció i realitat a partir de documentació històrica i d’entrevistes a dones supervivents de la Guerra Civil, que recuperen les seves vivències de manera realista. La visita té, a més, una banda sonora en directe, amb la música que s’escoltava en aquells anys.

Un viatge en el temps que homenatja l’optimisme i la lluita d’unes dones que van saber prendre el protagonisme de la rereguarda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s